Σκόπια: Η παραίτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι




Ιανουάριος 15, 2016.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι σήμερα το πρωί θα υποβάλλει την παραίτησή του στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι εάν οι εκλογές αναβληθούν, η παραίτησή του δεν θα ισχύσει άμεσα.



Ο Γκρούεφσκι στην ομιλία του προς το λαό, δήλωσε ότι περιμένει την προκήρυξη των εκλογών που θα διεξαχθούν εντός της ταχθείσας προθεσμίας, ή εκατό ημέρες από την παραίτησή του. 


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει κάνει πολλούς συμβιβασμούς και έχει επικριθεί για αυτό, αλλά είναι ασφαλής ότι θα κερδίσει και η παραίτησή του αποτελεί μια συνειδητή πράξη.


Επεσήμανε ότι  στην κυβέρνηση σήμερα υπάρχουν δύο υπουργοί με χαρτοφυλάκιο και τρεις επιπλέον υφυπουργοί από το αντιπολιτευτικό κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) και για τη θέση του ειδικού Εισαγγελέα για τη διερεύνηση των σκανδάλων,  επέλεξε άτομο το οποίο είναι μεγάλης εκτίμησης από την αντιπολίτευση.

Πρόσθεσε ότι οι εκλογές έχουν προγραμματισθεί για τις 24 Απριλίου και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα λάβει τη νέα εντολή από το λαό.


Μετά τις δηλώσεις του Γκρούεφσκι, αντέδρασε αμέσως ο αρχηγός του SDSM.
Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 24 Απριλίου και προέτρεψε τους πολίτες, μαζί με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα  να φέρουν πάλι τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και τις ευρωπαϊκές αξίες στη χώρα.

Και ο ίδιος, όπως και ο Γκρούεφσκι δεν επέτρεψε στους δημοσιογράφους να κάνουν επιπλέον ερωτήσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Σκοπίων, υπηρεσιακός πρωθυπουργός στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, θα ορκισθεί ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE, Εμίλ Ντιμιτρίεφ.

--








               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ