Ισραήλ: Βανδαλισμοί χριστιανικού μοναστηριού από Εβραίους






Ιανουάριος 23, 2016.

Η Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου Παναγίας είναι ένα γερμανικό καθολικό της μονής των Βενεδικτίνων. Βρίσκεται στην κορυφή του όρους Σιών, έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.



 Το μοναστήρι έχει πέσει πολλές φορές αντικείμενο βανδαλισμού από φανατικούς Εβραίους.


Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα του «Κάρσορ»,  στις 26 Φεβρουαρίου 2015 άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην θύρα της Μονής και στο τοίχωμα ανέγραψαν προσβλητικά μηνύματα για την χριστιανική δομή.


 Πριν από δύο ημέρες, η Μονή  και πάλι  έγινε αντικείμενο βανδαλισμού από έφηβο Εβραίο, ο οποίος έκανε ‘γκράφιτι’ με προσβλητικό περιεχόμενο. 


Ο ναός  χτίστηκε το 1910 από τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων στη θέση που υπήρχε μία Καθολική Εκκλησία που θεωρούνταν ότι είναι η θέση της Κοίμησης της Θεοτόκου- στη θέση του σπιτιού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, κοντά στο δωμάτιο του Μυστικού Δείπνου, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ