Η Τουρκία στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στο ζήτημα του Καραμπάχ




Ιανουάριος 29, 2016.

«Η Τουρκία, όπως και το Αζερμπαϊτζάν, ενδιαφέρεται για την επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν, Ισμαήλ Αλπέρ Τσοσκούν.



Ο πρέσβης δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν σε όλους τους τομείς, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ara.

«Το Αζερμπαϊτζάν είναι σε θέση να ενισχύσει την άμυνα της χώρας  και θα του δώσει σε αυτό υποστήριξη», δήλωσε ο Τσοσκούν.

Ο Τούρκος πρέσβης δήλωσε ότι δεν έχει αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν, το διεθνές δίκαιο δεν υπερισχύει, όπως είναι επιθυμητό από το Αζερμπαϊτζάν, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή.


Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και επιφυλακτικοί απέναντι στις δυνάμεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ωστόσο, δεν θέλησε να σχολιάσει τη στάση Τούρκων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης που απήχαν από ψήφισμα σχετικά με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.


Τόνισε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Τουρκίας καθώς και η κρατική πολιτική της έχουν στάση θετική ως προς το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το Black Sea News.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ