Αντίθετη η Τουρκία στη συμμετοχή Κούρδων στη συνάντηση για τη Συρία




Ιανουάριος 26, 2015.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι αντιτίθεται σθεναρά στη συμμετοχή του κουρδικού Κόμματος  της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στις συνομιλίες που έχουν προγραμματισθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αργότερα αυτήν την εβδομάδα, με στόχο την εξεύρεση λύσης στη συριακή κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP.



«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη συμμετοχή κουρδικών οργανώσεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας προς τους βουλευτές του κόμματός του.


Η Τουρκία πιστεύει ότι το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης και η στρατιωτική πτέρυγα του YPG είναι παρακλάδι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο είναι απαγορευμένο στην Τουρκία και βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα ζητώντας αυτονομία.
--
 Ορισμένα κουρδικά δημοσιεύματα, σημειώνουν σήμερα, ότι έχει αποσταλεί πρόσκληση στον ηγέτη του PYD, Σαλίχ Μουσλίμ, για συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις.

Προς το παρόν επιφυλάξεις κρατούν τόσο η Τουρκία, όσο και η Σαουδική Αραβία και ενδέχεται η συνάντηση να ματαιωθεί.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ