‘Ελευθέριος Βενιζέλος’: Εβραίοι απαίτησαν αποβίβαση Αράβων στην πτήση προς Τελ Αβίβ




Ιανουάριος 5, 2016.


Πολλοί εβραίοι επιβάτες στην Αθήνα, απαίτησαν από τους ιθύνοντες του εθνικού αερομεταφορέα της Ελλάδας «Aegean Airlines» να αποβιβασθούν από το αεροπλάνο, που πετούσε προς το Τελ Αβίβ, δύο Ισραηλινοί Άραβες, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

 
 Το κείμενο επικαλείται αναφορά από το ραδιοφωνικό σταθμό «Κολ Ισραήλ» και σημειώνει ότι τα κίνητρα των Ισραηλινών Εβραίων ήταν ότι οι αραβικής καταγωγής επιβάτες φαινόταν ύποπτοι  και  «ενδέχεται να ήταν τρομοκράτες».


Οι Εβραίοι Ισραηλινοί, συνεχίζει το δημοσίευμα, αρνήθηκαν να καθίσουν στις θέσεις τους και να δεθούν με τις ζώνες.


Η εταιρεία  της Aegean Airlines πρόσφερε στους Ισραηλινούς Άραβες να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο και να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο  με πληρωμή της αεροπορικής εταιρείας. Τους υποσχέθηκαν, ακόμη, ότι το πρωί θα μεταφερθούν στο Ισραήλ με άλλη πτήση.


Ορισμένοι από τους Εβραίους επιβάτες απαίτησαν να αφαιρεθούν οι αποσκευές των υπόπτων που είχαν φορτωθεί στο αεροσκάφος, αλλά δεν έλαβαν θετική απάντηση.


Ο πιλότος ανακοίνωσε, τότε,  στους διαμαρτυρόμενους Εβραίους, ότι μπορούσαν να μην ταξιδεύσουν, αλλά η εταιρεία δεν θα προσέφερε σε αυτούς ξενοδοχείο με έξοδά της.


Μετά από αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι Εβραίοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο αεροσκάφος και να πετάξουν προς το Ισραήλ, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ