Βιασμός γυναικών στη Ζυρίχη από μετανάστες





Ιανουάριος 7, 2016.

Σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σημειώθηκαν στη Ζυρίχη, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP, όπως αναδημοσιεύει το BTA, επικαλούμενο την αστυνομία της ελβετικής πόλης.


Οι  σεξουαλικές επιθέσεις είναι όπως  αυτές  που έγιναν στην Κολωνία και έχουν αναστατώσει την κοινωνία της Γερμανίας.

«Έχουμε λάβει πολλές καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και ληστεία," ανέφερε η αστυνομία, κάνοντας έναν παραλληλισμό με τις καταγγελίες που ελήφθησαν σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

Η αστυνομία της Ζυρίχης άρχισε έρευνα ζητώντας βοήθεια από τυχόν μάρτυρες και έκανε έκκληση  σε άλλα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων να υποβάλλουν καταγγελίες.

Στην αστυνομία της πόλης αναφέρθηκαν 25 διαρρήξεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν στη λίμνη κοντά στην πόλη υπήρχε κοσμοπλημμύρα 120 χιλιάδων ατόμων που  γιόρταζε τον ερχομό του νέου έτους.

Κατά τη διερεύνηση των κλοπών, η αστυνομία διαπίστωσε ότι πολλά θύματα ανέφεραν και σεξουαλική κακοποίηση, τις περισσότερες φορες πολλαπλή.

 Πολλές γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν ξυλοκοπηθεί και βιασθεί από «άνδρες με σκούρο δέρμα», που μετά χάθηκαν μέσα  στο πλήθος. 
Ειδοποιήσεις  για πολλαπλά  σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος των γυναικών είχε λάβει εκτός από την Κολωνία, η αστυνομία της Στουτγάρδης  και της Ζυρίχης.
Η αυστριακή εφημερίδα «Die Presse» περιγράφει μια περίπτωση κατά την οποία ένα κορίτσι βιάστηκε επανειλημμένα από δύο άνδρες,  οι οποίοι στη συνέχεια της έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο. 

Είπε στην αστυνομία ότι «ήταν αλλοδαποί και  μετακινούνται σε ομάδες των 8-10 ατόμων».

Τις τελευταίες ημέρες, η αστυνομία έλαβε ειδοποιήσεις  για πολλές παρόμοιες επιθέσεις από τους μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν. 

Η αστυνομία της Ζυρίχης κατάφερε να συλλάβει έναν 24χρονο Αφγανό που βίασε κτηνωδώς  ένα κορίτσι  όταν βγήκε από μπυραρία της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα η αστυνομία άρχισε να καταγράφει περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων πριν από την Πρωτοχρονιά. 
Στις 26 Δεκεμβρίου, δύο κορίτσια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα μεταναστών.
Αυτά είναι τα πρώτα κρούσματα που αποκτούν δημοσιότητα. 
Οι  σεξουαλικές κακοποιήσεις  και οι βιασμοί είναι πάρα πολλοί, αλλά οι περισσότεροι των περιπτώσεων δεν φθάνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ