Βούλγαρος Ακαδημαϊκός: Μας αφοπλίσανε οι Αμερικανοί…




Ιανουάριος 3, 2016.

Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που έγινε στη Σόφια- και αναφέρεται από τη βουλγαρική ραδιοτηλεόραση, ο ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της Τουρκίας,  στο φιλοτουρκικό Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών- DPS, που είναι το τρίτο κόμμα στη Βουλγαρία, δήλωσε ότι το βουλγαρικό πολιτικό σύστημα, στην ουσία, έχει καταρρεύσει, αφού γίνεται, πια, ξεκάθαρα για ‘τουρκικό κόμμα στη Βουλγαρία’.



Ο Μάρκοφ, που πολλάκις έχει παρέμβει στα κοινά της Βουλγαρίας, επεσήμανε πως ενώ στη χώρα του το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε εγγενή αδυναμία, αντίθετα στην Τουρκία υπάρχει μια ισχυρή ριζοσπαστική τάση που εκφράζεται από τον Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.


«Είναι πολύ επικίνδυνο για τη χώρα η δημιουργία ενός τουρκικού κόμματος που θα είναι υποχείριο της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.


«Είναι σαφέστατος ο κίνδυνος για τη χώρα μας. Σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο κίνδυνος προέρχεται από το τρίτο κόμμα που βρίσκεται στο βουλγαρικό κοινοβούλιο και εκφράζει τις τουρκικές θέσεις».

Θα προσθέσει:

«Εάν ο τουρκικός στρατός, Θεός φυλάξοι, πατήσει στη (βουλγαρική) Ροδόπη κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει, καθώς ο βουλγαρικός στρατός έχει αφοπλισθεί και καταστραφεί  και είναι απίθανο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες σηκώσουν το δαχτυλάκι τους», είπε ο ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ.


«Ούτε η Ελλάδα μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση, ενώ οι Αμερικανοί βρίσκονται πίσω  από την Τουρκία και δεν υποστηρίζουν τη Βουλγαρία, αυτή είναι η επιλογή».


«Πρέπει να το παραδεχθούμε. Έχουμε, απλά, αφοπλισθεί εξαιτίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».
Κατέληξε λέγοντας ότι αυτός ο κίνδυνος δεν πρέπει να αγνοηθεί.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ