Τουρκία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις τουρκικού στρατού – Κούρδων αυτονομιστών



http://videolar.sondakika.com/005/sur-dan-ikinci-aci-haber-1-polis-sehit-oldu-8028619_KJ_04012016_1428_sd.mp4

 Κλικ στη φωτό για βίντεο


Ιανουάριος 4, 2016.

Στην περιοχή Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, συνεχίζονται και σήμερα με σφοδρότητα οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων αυτονομιστών.



Σε επιχείρηση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στη γειτονιά Φατίχ Πασά σε οχυρώσεις αυτονομιστών του PKK και άρχισε μάχη με ανταλλαγές πυρών.


 Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να σκοτωθεί ένας Τούρκος αστυνομικός, ο Μούσα Γιούτσε, που ανήκε στη μονάδα των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λόγω του ισχυρού παγετού, οι Τούρκοι είχαν ανάψει σόμπες, ο καπνός των οποίων έγινε αντιληπτός από τους αυτονομιστές , οι οποίοι βρίσκονταν σε επιφυλακή.


Συγκρούσεις επεκτάθηκαν στη γειτονιά ‘Dabanoğlu’ καθώς και στις περιοχές του Φατίχ Πασά, Τζεμάλ Γιλμάζ και Σεβάτ Πασά, όπου διεξήχθησαν ‘σκληρές σκηνές πολέμου’ μεταξύ ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας και ανταρτών του PKK’, όπως σημειώνεται.


«Οι τρομοκράτες», γράφει το δημοσίευμα, «είχαν τοποθετήσει στους δρόμους εκρηκτικά υλικά τα οποία πυροδοτούσαν με τηλεχειρισμό, με αποτέλεσμα  να τραυματισθούν στρατιώτες», οι οποίοι μετακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ