Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε Τουρκία: «Να κάνετε περισσότερα κατά του Ντάες»




Ιανουάριος 21, 2016.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ, δήλωσε ότι η Τουρκία «πρέπει να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση του Ντάες» και πρόσθεσε ότι « πρέπει να κλείσει τα σύνορά της με τη Συρία για να σταματήσει την εισροή των ξένων μαχητών στην τρομοκρατική οργάνωση και να σταματήσει τους πόρους προς το Ντάες, μέσω των μεθοριακών σταθμών της».



«Είναι αναμφισβήτητο ότι η Τουρκία κατέχει θέση –κλειδί στον κυβερνητικό συνασπισμό και συμμετέχει με τη διάθεση των αεροπορικών βάσεων και άλλων προσφορών», είπε ο Κάρτερ στη συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας διάφορων χωρών που συμμετέχουν στον Συνασπισμό κατά του Ντάες, όπως σημειώνει το news.bg.

«Πιστεύω ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα,  έτσι ώστε αυτό το είδος της εκστρατείας, που πραγματοποιούμε, να έχει ένας όφελος σε όλους, αλλά,  και στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ότι ένα βασικό αίτημα  για την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ,  είναι να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο «στην  μεγάλου μήκους γραμμή των συνόρων της με την Συρία και το Ιράκ».

«Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός,   ότι  τα τουρκικά σύνορα  είναι μία δίοδος από την οποία τροφοδοτείται με πολλά εφόδια το ‘ισλαμικό κράτος’», σχολίασε ο Άστον Κάρτερ.


«Όπως ακριβώς ζητώ από τους υπόλοιπους τους Συνασπισμού να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να κάνουν περισσότερα, όπως πράττει  ο στρατός των ΗΠΑ, έτσι ζητάμε και ελπίζουμε να δούμε από την Τουρκία να κάνει περισσότερα στην καταπολέμηση του Ντάες», είπε ο Κάρτερ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ