Ρουμανία: Συνελήφθη ηγέτης της ουγγρικής μειονότητας




Ιανουάριος 2, 2016.

Οι ρουμανικές αρχές συνέλαβαν ως ύποπτο για τρομοκρατικές δραστηριότητες  τον ηγέτη της  ουγγρικής εθνικής  αυτονομιστικής οργάνωσης της Τρανσυλβανίας  «Κίνημα Νέων – 64», Ζόλταν Σόξ.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο συλληφθείς θα παραμείνει έγκλειστος κατά τις επόμενες 30 ημέρες κατόπιν  δικαστικής απόφασης του Βουκουρεστίου.


Η ρουμανική διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας, αναφέρει ότι ο Σόξ προέτρεπε τα μέλη της οργάνωσης να παρασκευάσουν  εκρηκτικά υλικά  για να τα χρησιμοποιήσουν σε τρομοκρατικές δράσεις.


Από την οργάνωση αυτή, που στη Ρουμανία χαρακτηρίζεται ως εξτρεμιστική, έχουν συλληφθεί και άλλα άτομα,  καθώς σε σπίτι ενός από αυτά, του Μπέκε Αττίλα Ιστβάνα  βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί καθώς και υλικά για την κατασκευή τους.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ