Europol: 10 χιλιάδες παιδιά προσφύγων εξαφανίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια




Ιανουάριος 31, 2016.

Τουλάχιστον  δέκα χιλιάδες παιδιά προσφύγων αγνοούνται μετά από την άφιξή τους στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια.



Είναι αυξημένη η πιθανότητα τα περισσότερα από αυτά να είναι θύματα οργανωμένων κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (Europol).


Η Υπηρεσία αναφέρει ότι χιλιάδες μετανάστες δεν έδωσαν παρουσία μετά από την καταγραφή τους από τις ευρωπαϊκές αρχές. 


Σύμφωνα με τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση «Save the children» κατά τα μεταναστευτικά κύματα που πέρασαν πέρυσι από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν καταγραφεί πάνω από 26 χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά.


Υπάρχουν φόβοι ότι τα αγνοούμενα παιδιά έχουν πέσει στα χέρια οργανωμένων εγκληματικών δικτύων εμπορίας ανθρώπων, όπως σημειώνει η εφημερίδα «The Guradian».


Ο επικεφαλής της Europol, Μπράιαν Ντόναλντ ανέφερε ότι αρκετές χιλιάδες παιδιά αγνοούνται αφού είχαν πρώτα καταγραφεί στις χώρες στις οποίες δημιουργήθηκε η μεταναστευτική οδός.


Μόνο στην Ιταλία, 5.000 ανήλικοι έχουν χαθεί, ενώ στη Σουηδία ο αριθμός αυτός είναι περί τους 1.000 ανήλικους. Ο Ντόναλντ επισημαίνει και προειδοποιεί ότι «άριστα οργανωμένες ομάδες έχουν ρίξει την προσοχή τους στους πρόσφυγες. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αναζητούνται τώρα περί τα 10 χιλιάδες παιδιά. Είναι άγνωστη η τύχη τους».


Σύμφωνα με την Europol, το 27 τοις εκατό των προσφύγων που έφθασε στην Ευρώπη το περασμένο έτος ήταν ανήλικοι. Το 2015, η Ευρωπαϊκή Ένωση, δέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, πράγμα που σημαίνει ότι ανάμεσά τους υπήρχαν τουλάχιστον 270 χιλιάδες παιδιά.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Europol παρέχει γενική εκτίμηση του αριθμού των μεταναστών που αγνοούνται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ