Η Ομάδα Φίλων της FYROM στις Βρυξέλλες




Ιανουάριος 27, 2016.

Δημοσίευμά της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπιων ‘Βέτσερ’  έχει τίτλο: «Παρά τις απειλές από τη Χρυσή Αυγή, σχηματίστηκε η Ομάδα Φίλων της FYROM” και αναφέρεται στη δημιουργία μιας ομάδας υποστηρικτών του νοτιοσλαβικού κράτους για ένταξη στην ΕΕ.

Γράφει το δημοσίευμα: 


Παρά τις απειλές, εκβιασμούς και πιέσεις των τριών βουλευτών του ελληνικού νέο-φασιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», οι οποίοι μαζί με τους βοηθούς τους φωτογραφίζουν ή κινηματογραφούν και απειλούν τους συμμετέχοντες, καθώς και τον ανταποκριτή  του κρατικού πρακτορείου μας στις Βρυξέλλες, έγινε η παρουσία της «Ομάδας Φίλων της ‘Μακεδονίας’» [„Група на пријатели на Македонија"], που βρήκε  μια ζεστή ατμόσφαιρα  γεμάτη φιλία από τις Βρυξέλλες και από το ‘μακεντόνσκατα’ [македонската]  κράτος.


Πρόεδρος αυτής της οργάνωσης είναι η Μαριάνα Πετήρ ευρωβουλευτής Κροατίας και η ‘Ομάδα’ απαρτίζεται από 26 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


«Κύριος στόχος της Ομάδας είναι να προσπαθήσει να βοηθήσει την FYROM στην ευρωπαϊκή της πορεία, κυρίως στις έναρξη διαπραγματεύσεων, επειδή πιστεύουμε ότι εδώ και 10 χρόνια άδικα η χώρα περιμένει στην αίθουσα αναμονής. Πιστεύουμε ότι η ΕΕ παραβιάζει τους καλύτερους εθιμικούς κανόνες σχετικά με την αποδοχή ενός διμερούς ζητήματος που αποτελεί εμπόδιο για την έναρξη τους», τόνισε η Πετήρ υπονοώντας ότι η Ελλάδα εμποδίζει χωρίς λόγο την ένταξη των Σκοπίων.


Ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM, Νίκολα Ποπόσκι υποστήριξε ότι «η δημιουργία αυτής της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της προώθησης της χώρας μας να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ