Αλβανίδες του Κοσσυφοπεδίου επικεφαλής των στρατοπέδων του ISIS




Ιανουάριος 26, 2016.

Πρίστινα.

Το Κοσσυφοπέδιο είναι μία από τις πιο φιλο αμερικανικές χώρες της Ευρώπης, λόγω του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν στην απελευθέρωση των Αλβανών από το σερβικό καθεστώς, γράφει η εφημερίδα του Κοσόβου, Zeri.



Ωστόσο, η αλλαγή από την κοσμικότητα στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό έχει εξαπλωθεί ραγδαία μεταξύ των νέων. Όχι μόνον των αγοριών αλλά και των κοριτσιών που έχουν, μάλιστα ενταχθεί στο Ντάες (ISIS).


Υπάρχουν – συνεχίζει το δημοσίευμα- πάνω από 40 γυναίκες από το Κοσσυφοπέδιο που γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’90 και συμμετέχουν στην τρομοκρατική οργάνωση.


Η Λάουρα Χισένι είναι ένα τέτοιο παράδειγμα του Κοσσυφοπεδίου. Από τον περίγυρό της χαρακτηρίζονταν ως ένα κορίτσι μοντέρνο που έτρεχε με τις παρέες της στις καφετέριες και στα μπαρ και ποτέ δεν προξένησε προβλήματα στους γονείς της.


Αυτή δεν είναι η μοναδική, όλες οι περιπτώσεις μιλούν για κορίτσια μοντέρνα που φορούσαν κοντές φούστες και τζιν και ζούσαν σαν σύγχρονες κοπέλες στη ζωή της πόλης.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο προσηλυτισμός έγινε από τους ιμάμηδες καθώς οι γονείς των παιδιών ήταν πιστοί μουσουλμάνοι και κάθε Παρασκευή πήγαιναν στο τζαμί να προσευχηθούν.


«Όταν προσηλυτίστηκαν στο ριζοσπαστικό Ισλάμ απομακρύνθηκαν από τους φίλους τους», γράφει η εφημερίδα, « οι άνδρες άρχισαν να αφήνουν μακριά γενειάδα και τα κορίτσια να φορούν τη μουσουλμανική φορεσιά, κρύβονταν ολόκληρο το σώμα τους».


Ο προσηλυτισμός αυτός, σε όλες τις περιπτωσεις,  γίνεται από την κατήχηση των ιμάμηδων που οι περισσότεροι έχουν εκπαιδευθεί στη Σαουδική Αραβία.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ