Ανησυχία Τουρκίας: Η Ρωσία μεταφέρει το πυραυλικό σύστημα S-400 στην οροσειρά των Τουρκμένων




Ιανουάριος 28, 2016.

Η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει πυραυλικά συστήματα S-400 κοντά στο συριακό λιμάνι της Λαττάκειας, που βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, γράφει σήμερα η ‘Γενί Σαφάκ’.



Μετά την εγκατάσταση των εξελιγμένων πυραυλικών συστημάτων S-400 σε αεροπορική βάση κοντά στην παράκτια πόλη Χμέιμιμ, η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει ακόμη ένα βήμα, για την εγκατάσταση του προηγμένου αμυντικού συστήματος στα τουρκμενικά όρη, στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας, μια περιοχή  που τον έλεγχο έχουν αποκτήσει πρόσφατα οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.



Τουρκμενική πηγή είπε σε δημοσιογράφο της ‘Γενί Σαφάκ’, ότι στην περιοχή η Μόσχα έχει λάβει προκαταρκτικά μέτρα για την ανάπτυξη του αμυντικού συστήματος στην πόλη Σάλμα, μια πόλη που κατέλαβαν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στις 12 Ιανουαρίου και ο ρωσικός στρατός έχει προγραμματίσει να διαμορφώσει μια περιοχή βόρεια της Σάλμα για να ενεργοποιήσει το σύστημα αεράμυνάς του.



Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών που έχουν αποσταλεί από τη Μόσχα, έχουν εγκαταστήσει σταθμούς παρακολούθησης σε πόλεις γύρω από την περιοχή, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εγκατάσταση του αμυντικού συστήματος κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.



Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων πέταξαν από τη Μόσχα προς τη Λαττάκεια για να επιθεωρήσουν τα έργα που αφορούν τους σταθμούς ακρόασης, όπου Ρώσοι  υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών είναι σε υπηρεσία υποκλοπών.



Το S-400 είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας, με ένα εξαιρετικό ερευνητικό φάσμα. 


Από την Χμέιμιμ που είναι κοντά στη Λαττάκεια, οι πύραυλοι εδάφους αέρος θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στη Συρία, στο βόρειο τμήμα της Ιορδανίας και του Ισραήλ, ολόκληρο το Λίβανο και ορισμένο τμήμα των τουρκικών επαρχιών συμπεριλαμβανομένων των Αδάνων, Μερσίνα, Χατάι, Αττάλεια, Σανλιούρφα, Μαρντίν, Γκαζιάντεπ και Ικόνιο.


Οι αξιωματούχοι στην Άγκυρα ανησυχούν για τις αναφορές ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στην Χασάκα, μια πόλη που ελέγχεται από το συριακό κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης.


Η Ρωσία δημιούργησε επίσης, μια στρατιωτική βάση σε μια αγροτική περιοχή  στη βόρεια Συρία. 


Οι αρχές στην Άγκυρα θεωρούν ότι στα βήματα της Μόσχας θα υπάρξουν αντίποινα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ