Περίπου 100 οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό και την Χομς




Φεβρουάριος 21, 2016.


Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ‘Sana’ επικαλούμενο την αστυνομία, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι έχουν γίνει τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις  από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 100 άμαχοι πολίτες.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν από τρεις βομβιστές αυτοκτονίας και από ένα παγιδευμένο όχημα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Χομς στην πόλη ανατινάχθηκαν δύο παγιδευμένα οχήματα με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών κοντά στην αρμενική συνοικία στον κεντρικό δρόμο της Χομς.


Εξάλλου, η πόλη Χομς εκτίθεται τελευταία σε βομβιστικές επιθέσεις, με την πιο πρόσφατη  στις 26 Ιανουαρίου όπου σκοτώθηκαν 22 και πάνω από 100 άτομα τραυματίστηκαν.



Επιπρόσθετα, δημοσίευμα του συριακού ‘τηλέγραφου’,  αναφέρει ότι οι βομβιστικές επιθέσεις έγιναν ενόψει των προσπαθειών των Μεγάλων Δυνάμεων να συγκεντρώσουν τα διάφορα μέρη της σύγκρουσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά τη συμφωνία με τους όρους  της κατάπαυσης του πυρός, μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της ένοπλης αντιπολίτευσης.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ