Σκόπια: Διατέθηκαν 10 εκατομμύρια ευρώ για την προσφυγική κρίση




Φεβρουάριος 15, 2016.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε σήμερα επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.




Ο Επίτροπος Γιόχανες Χαν ανέφερε ότι η μετανάστευση είναι από τη φύση της ένα περιφερειακό θέμα και η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στην αντιμετώπιση παρόμοιων προκλήσεων.



«Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει τις αρχές της πΓΔΜ να βελτιώσουν  τη διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης και να υποστηρίξουν  τα μέλη της ΕΕ που απέστειλαν  δυνάμεις στα νότια σύνορα της χώρας. Η υποστήριξη αυτή συμπληρώνει τις δραστηριότητες που έχουν αναληφθεί για την υποστήριξη της Ελλάδας, μέσω του Frontex», είπε ο Χαν.



Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση θα χορηγήσει επιπλέον 12 εκατ. ευρώ και προς την Ελλάδα.



Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Tove Ernst, δήλωσε ότι η επιτροπή βοηθάει τα Σκόπια για τον έλεγχο των συνόρων της με  την Ελλάδα, παρέχοντας αστυνομικούς και εξοπλισμό από χώρες της ΕΕ καθώς και τη συνεργασία τους με τις ελληνικές αρχές και την Frontex που είναι παρούσα στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.



Όπως είπε τα 10 εκατομμύρια ευρώ κατανέμονται στα Σκόπια για τη βελτίωση της διαχείρισης των συνόρων στην προσφυγική κρίση.

"Η χρηματοδότηση αυτή διατίθεται για τη χρηματοδότηση κατασκευής φραχτών και την καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ώστε να μην κλείσουν τα σύνορα", είπε η Έρνστ.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ