Στην Τουρκία πωλούνται πάνω από 1300 ξενοδοχεία



Φεβρουάριος 2, 2016.
«Περισσότερα από 1.300 ξενοδοχεία στις ακτές της Μεσογείου και του Αιγαίου είναι προς πώληση, λόγω του ρωσικού εμπάργκο και της έντασης για την ασφάλεια στη χώρα», γράφει  ισραηλινό δημοσίευμα για την Τουρκία.
 
Σύμφωνα με αναφορές από την Τουρκία, αναφέρει το ισραηλινό κανάλι ‘7’, 1318 τουρκικά ξενοδοχεία κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου και του Αιγαίου  βρίσκονται προς πώληση, λόγω των δυσκολιών που προκαλούνται από τις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία, αλλά και των προβλημάτων ασφάλειας εξαιτίας των τελευταίων βομβιστικών επιθέσεων.
Η εφημερίδα «Todays  Zaman», αναφέρει ότι μόνο στην Αττάλεια βρίσκονται τώρα προς πώληση 410 ξενοδοχεία, με συνολική αξία περίπου $ 10 δισεκατομμύρια.
Άλλα 908 ξενοδοχεία πωλούνται σε περιοχές  της Σμύρνης, του Αϊδινίου, στην Ντενιζλί, στα Δαρδανιέλα, συνολικής αξίας $ 3 δισεκατομμύρια.
Πολλά ξενοδοχεία, ήταν, ήδη, στα πρόθυρα χρεοκοπίας, λίγο μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Ρωσία, σε απάντηση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τους Τούρκους το Νοέμβριο.
Η Ρωσία ζήτησε από τους πολίτες της να απέχουν από την επίσκεψη στην Τουρκία και ανακάλεσε την  τουριστική βίζα σε ταξίδια μεταξύ  των δύο χωρών.
Μετά από αίτημα του Κρεμλίνου, τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία σταμάτησαν να πωλούν οργανωμένα ταξίδια στην Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, βομβιστής τρομοκράτης του Ντάες, ανατινάχθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σκοτώνοντας 10 τουρίστες, κυρίως Γερμανούς. Το γεγονός αυτό εμβάθυνε τη ζημιά στον τουρισμό.
Οι μεγαλύτερες εθνικές ομάδες των τουριστών στην Τουρκία ήταν τόσο οι Ρώσοι, όσο και οι Γερμανοί. Ο τουρισμός της Τουρκίας έπεσε μειώνοντας τα κέρδη  του κατά 8,3 % - δηλαδή σε μείον 31,5 δις το 2015.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η τουρκική τουριστική βιομηχανία αναμένεται να χάσει 4,5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες φέτος, δηλαδή περίπου  7 δις δολάρια.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ