150 χιλιάδες Σύριοι στα σύνορα της Τουρκίας




Φεβρουάριος 22, 2016.

Στις 150 χιλιάδες υπολογίζει το συριακό ‘ράδιο Ροζάνα’ τους  πρόσφυγες  που εγκατέλειψαν πόλεις και κωμοπόλεις της υπαίθρου βόρεια του Χαλεπίου και έχουν φθάσει στα τουρκικά σύνορα, μετά τη «αναθέρμανση των μαχών» και την πρόοδο που σημειώνει ο στρατός της Συρίας αλλά και οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Συρίας» στην περιοχή σε συνδυασμό με τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.




Χιλιάδες οικογένειες έχουν συγκεντρωθεί  έξω από τους τουρκικούς μεθοριακούς σταθμούς ελπίζοντας να ανοίξουν οι Τούρκοι τις θύρες και να γίνουν δεκτοί στο έδαφός τους.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πολλές οικογένειες παραμένουν μέσα σε ελαιώνες, κοντά στα τουρκικά σύνορα, άστεγοι περιμένοντας κάποια βοήθεια.




Ο Μοχάμεντ Κιλάνι, υπεύθυνος για τη διέλευση των προσφύγων στο τουρκικό έδαφος τόνισε ότι η δημιουργία καταυλισμών για τους πρόσφυγες δεν είναι εύκολο θέμα.
«Είχαμε δημιουργήσει πέρσι τον Αύγουστο ένα καταυλισμό προσφύγων για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, αλλά αυτός δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων.



«Οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειές μας γιατί δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτε άλλο, αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες και δεν ήμασταν σε θέση να  κατασκευάσουμε καταυλισμούς πριν ξεσπάσει η  σημερινή κρίση», είπε.



Μάλιστα, ο Χατζή Αμπντουλαχί, άλλος πρόσφυγας δεν δίστασε να καταφερθεί κατά  των στρατιωτικών δυνάμεων «που μαζί με τους Ρώσους και τους Ιρανούς ακολουθούν ένα σύστημα της ‘καμένης γης’», όπως είπε με αγανάκτηση που έφυγε από χωριό του.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ