Έκκληση Κούρδων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την απαγόρευση κυκλοφορίας σε 17 νομούς της Τουρκίας




Φεβρουάριος 3, 2016.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος «Μεσοποταμία» του Ντιγιαρμπακίρ και το παράρτημα του Συνδέσμου  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ντιγιαρμπακίρ, σε έκθεσή τους προς τη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρονται στην απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από τον τουρκικό στρατό.




Στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία, σε 17 νομούς έχει εφαρμοσθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών με αποτέλεσμα τη νέκρωση της περιοχής, καθώς οι κάτοικοι βρίσκονται σε συνεχή απειλή.



Η έκθεση, που υπογράφεται και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αναφέρεται σε περιστατικά στις πόλεις Ντιγιαρμπακίρ, Σιρνάκ και στις πόλεις Τσίζρε και Σουρ που η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών ισχύει από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015.



Σε συνέντευξή του στο κτήριο του παραρτήματος του Συνδέσμου  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ντιγιαρμπακίρ,  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Zeynep Işık, ζητά την ακύρωση των αποφάσεων που τις χαρακτηρίζει ως  παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανέφερε επίσης, ότι οι προσπάθειες για νομική διευθέτηση του θέματος απέβησαν άκαρπες.



Ο ίδιος θα τονίσει ότι απευθύνονται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την παρακολούθηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τη μεσολάβηση του στην Τουρκία ώστε  να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ