Κομσομόλσκαγια Πράβντα: Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν 22 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο




Φεβρουάριος 16, 2016.


Για άλλη μια φορά τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και σε δύο περιπτώσεις υπήρξαν «εικονικές αερομαχίες», γράφει η ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.




Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατά την τελευταία ημέρα παραβίασαν 22 φορές τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.



Οι παραβιάσεις έλαβαν χώρα, κυρίως, ανάμεσα στα νησιά Χίο, Σάμο και Λέσβο καθώς και στη Λήμνο.



Επιπλέον, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο [συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα] τη Δευτέρα, τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν δύο φορές τους κανόνες πτήσεων προς την  Αθήνας (FIR Αθηνών).



Σε κάθε παραβίαση απογειώνονταν ελληνικά μαχητικά για να αναχαιτίσουν  τα τουρκικά και σε δύο περιπτώσεις έγιναν «εικονικές αερομαχίες» με τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως δημοσιεύει το Ria Novosti.



Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν για μια νέα σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Ιράν την περασμένη εβδομάδα, το αεροσκάφος του έπρεπε να αλλάξει διαδρομή, λόγω των ενεργειών της τουρκικής πλευράς.



Σημειώνεται ότι στις επίσημες επισκέψεις ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποιεί συχνά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας.



Σημειώνεται, ακόμη, ότι μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία του δικού μας SU-24,  ο Τσίπρας χαρακτήρισε τους Τούρκους πιλότους «νευρικούς» και είπε ότι η Άγκυρα παραβιάζει τακτικά τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, σημειώνει η ρωσική εφημερίδα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ