Ο τουρκικός στρατός σκότωσε 27 Κούρδους αντάρτες




Φεβρουάριος 13, 2016.

Ο τουρκικός στρατός σκότωσε 27 Κούρδους αντάρτες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Εφκάν Αλά, μία ημέρα μετά τη δήλωσή του ότι οι επιχειρήσεις στην πόλη Τσίζρε έχουν τελειώσει με την εκκαθάριση των Κούρδων αυτονομιστών.




Σύμφωνα, εξάλλου,  με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, 16 αυτονομιστές του PKK σκοτώθηκαν στην Τσίζρε, κοντά στα σύνορα της Συρίας, άλλοι 5 σκοτώθηκαν στην περιοχή της Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ και έξι  στην επαρχία Χακάρι κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.



Το δημοσίευμα της τουρκικής ‘Σταρ’ επισημαίνει ότι περισσότεροι  από 800 αντάρτες σκοτώθηκαν στην Τσίζρε και στη Σουρ, δύο περιοχές όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον περασμένο Δεκέμβριο.



Ωστόσο, το φιλοκουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ανακοίνωσε ότι  έχουν σκοτωθεί 128 άμαχοι από την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.



 Η ‘Σταρ’ σημειώνει ότι οι αρχές επέβαλαν τις απαγορεύσεις της κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να ξεριζώσουν τους αυτονομιστές του PKK, οι οποίοι είχαν σκάψει χαρακώματα και ανέγειραν οδοφράγματα στο κέντρο των πόλεων. Η βία είχε αναγκάσει χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ