Αίγυπτος: Μάχη αστυνομικών και Ισλαμιστών στην Γκίζα- 4 τρομοκράτες νεκροί




Φεβρουάριος 7, 2016.

 Μάχη ξέσπασε μεταξύ Αιγυπτίων αστυνομικών και ισλαμιστών σε περιοχή της Γκίζας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής αστυνομίας οι τρομοκράτες που ήταν μέλη ριζοσπαστικής ισλαμικής οργάνωσης κρύβονταν σε σπίτι που είχαν νοικιάσει στην Γκίζα.



Όταν εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς ακολούθησε μάχη κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις τρομοκράτες.


Η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι έδειξε ότι οι τρομοκράτες έκρυβαν πυροβόλα όπλα και το αυτοκίνητό τους είχε διαμορφωθεί για διενέργεια τρομοκρατικών πράξεων.
 Στο νοικιασμένο σπίτι οι Ισλαμιστές  παρασκεύαζαν εκρηκτικά υλικά.


Η ισλαμική οργάνωση στην οποία ανήκουν οι σκοτωμένοι έχει αναλάβει την ευθύνη σε πολλές τρομοκρατικές πράξεις στην Αίγυπτο και σύμφωνα με την αστυνομία είχε δηλώσει υποταγή στο ‘ισλαμικό κράτος’.


Οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας του αιγυπτιακού κράτους και των Ισλαμιστών τρομοκρατών είναι συχνές σε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια, ιδίως μετά  την έκπτωση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανήκε στη ριζοσπαστική οργάνωση της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ