Ντιγιαρμπακίρ: Κούρδοι αυτονομιστές σκότωσαν 4 Τούρκους των δυνάμεων ασφαλείας




Φεβρουάριος 19, 2016.

Τέσσερα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, δύο στρατιώτες και δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν βαριά  σε σύγκρουση με αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) την Πέμπτη το βράδυ στην περιοχή Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία.


Οι τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με την ‘Σαμπάχ’ υπέκυψαν στα τραύματά τους την Παρασκευή.


Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανέφερε ότι τα τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν τραυματισθεί σοβαρά στην επίθεση και ότι «οι τραυματίες διακομίσθηκαν αμέσως σε νοσοκομείο αλλά υπέκυψαν στις πληγές τους».


Η επίθεση έγινε κατά τη στιγμή που οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αφαιρούσαν οδοφράγματα και γέμιζαν τα χαντάκια που άνοιξαν οι Κούρδοι αυτονομιστές στην περιοχή.


Όπως έγινε, άλλωστε, γνωστό, οι δυνάμεις ασφαλείας στο Ντιγιαρμπακίρ εντόπισαν ένα όχημα που μετέφερε 500 κιλά αυτοσχέδιων εκρηκτικών, καλάσνικοφ και σφαίρες  στην συνοικία Ντίκλ της επαρχίας.


Δύο που ενεπλάκησαν σε μάχη με τους αστυνομικούς τέθηκαν υπό κράτηση, σημειώνει η Σαμπάχ.
--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ