Οι Βούλγαροι τίμησαν τους 50 χιλιάδες Ρώσους που έπεσαν για την ανεξαρτησία τους




Φεβρουάριος 20, 2016.

Κάτω από σύνθημα «Θυμόμαστε», κάθε χρόνο σε χωριό κοντά στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, συγκεντρώνονται οι ντόπιοι που θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την Οθωμανική Κυριαρχία.



Στο μέρος εκείνο το 1878 είχε γίνει μια μεγάλη μάχη, χάριν της οποίας η Σόφια απελευθερώθηκε από τον ζυγό των Τούρκων, όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


«Αυτοί που θέλουν να αντικαταστήσουν την ιστορία μας ότι τάχα  συνυπήρξαμε με τους Τούρκους στη διάρκεια της Οθωμανικής Δουλείας πρέπει να βλέπουν με ρεαλισμό την ιστορία μας. Είμαστε ευγνώμονες προς το ρωσικό λαό και κάθε χρόνο γιορτάζουμε αυτές τις επετείους», είπε ο Εμίλ Μιλάνοφ, πρόεδρος της Σλαβικής Κοινότητας της Σόφιας.


Στις μάχες για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την Οθωμανική Κυριαρχία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι στρατιώτες και μόνο με τον αγώνα αυτών των ηρώων η Βουλγαρία κατάφερε να αναδειχθεί ως χώρα. Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός που η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει να θυμάται, σημειώνει το βουλγαρικό κείμενο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ