Αύξηση 50 τοις εκατό οι βιασμοί στη Συρία




Φεβρουάριος 24, 2016.

Ένα κοινωνικό ζήτημα φέρνει στη δημοσιότητα η συριακή εφημερίδα ‘Αλ Βατάν’, που πέρα από τον πόλεμο και την ερημοποίηση της χώρας, προβληματίζει τον πληθυσμό.




Ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Αρχής στη Δαμασκό, Χουσεΐν Νοφάλ, δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των περιπτώσεων βιασμών σε γυναίκες αλλά και σε παιδιά έχει αυξηθεί σημαντικά,  εξαιτίας της κρίσης με κύριους λόγους τη μετατόπιση του πληθυσμού και της πίεσης που δέχεται σε πολλούς τομείς. Το φαινόμενο βρίσκεται μάλιστα σε έξαρση στη Δαμασκό.



Ο ίδιος θα τονίσει ότι ο μεγάλος αριθμός των συριακών οικογενειών που αναγκάστηκαν να μετακινηθούν μέσα στη χώρα, διαβιούν τώρα σε μικρά δωμάτια όλοι μαζί και αυτό  επιδεινώνει τη βία και τους βιασμούς, πέρα από την εκτεταμένη φτώχεια και τις κακές συνήθειες, όπως είναι η κατανάλωση αλκοόλ και άλλων που αυξάνουν τις παρενοχλήσεις στις  γυναίκες.




Ο Νοφάλ επιβεβαίωσε ότι το ποσοστό των γυναικών που πέφτουν θύματα βιασμού έχει αυξηθεί στο 50 % και ο  βιαστής κυρίως προέρχεται από την οικογένεια, ο σύζυγος, αδέλφια ή ο πατέρας και επισημαίνει ότι επιδεινώνεται ανάλογα με την κοινωνική πίεση που αντιμετωπίζει η οικογένεια ως αποτέλεσμα της κακής διαβίωσης.




Θα προσθέσει, ακόμη, ότι η συριακή κοινωνία είναι εκτεθειμένη σε πολλούς κινδύνους ως αποτέλεσμα των σημαδιών της διάλυσης της οικογένειας και των δεσμών της, παρά  το ότι η Συρία πριν από τον πόλεμο δεν ανήκε στις χώρες με αυξημένη βία.


Τόνισε  την ανάγκη, λόγω της κατάστασης αυτής, να αναθεωρηθούν οι σχετικοί νόμοι.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ