Ο Τζορτζ Σόρος δώρισε $ 6 εκατομμύρια στην Χίλαρι Κλίντον για τον προεκλογικό της αγώνα




Φεβρουάριος 4, 2016.

Ο φιλελεύθερος δισεκατομμυριούχος Τζόρτζ Σόρος δώρισε έξι εκατομμύρια δολάρια στην κορυφαία υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον, για την προεκλογική της εκστρατεία, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή το βράδυ της περασμένης Κυριακής, δημοσιεύει η «THE WASHINGTON TIMES».


Η συμβολή του τον καθιέρωσε στην κορυφή των χορηγών της ομάδας που ακολουθείται από τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Haim Saban, και τη σύζυγό του, Cheryl,  που της έδωσαν τρία εκατομμύρια δολάρια και ακολουθεί ο Donald Sussman που δώρισε στην Κλίντον 1,5 εκατ. δολάρια.



Ο Σόρος είχε χορηγήσει προηγουμένως με $ 1 εκατομμύριο την ‘αμερικανική γέφυρα του 21ου αιώνα, ένα σούπερ ‘PAC’ που υποστήριζε την κα Κλίντον.



Ο μεγιστάνας είναι ένας παλιός χρηματοδότης των Δημοκρατών και έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι οπαδός των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού  κόμματος για την προεδρία, Donald Trump και ο Ted Cruz.



Τον Δεκέμβριο έγραψε μια ανοικτή επιστολή καλώντας το λαό να αντισταθεί στο «τραγούδι των σειρήνων», σύμφωνα με την  «The Washington Times».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ