Σύνορα Σκοπίων: 6.000 πρόσφυγες περιμένουν να μπουν στο νοτιοσλαβικό κράτος




Φεβρουάριος 2, 2016.

Πάνω από  έξι χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται ήδη στο ελληνικό έδαφος και περιμένουν να εισέλθουν  στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.
Εκατό λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες είναι, ήδη, σταθμευμένα σε βενζινάδικο στο Πολύκαστρο, 700 πρόσφυγες έχουν, ήδη, μετακινηθεί από την Καβάλα και υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες σε στρατόπεδα στην Ειδομένη.



Οι αρχές των Σκοπίων ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν τον αριθμό των εισερχομένων προσφύγων για να  έχουν τη δυνατότητα καταγραφής τους, όπως είχε διατυπωθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Αυτή η διαδικασία θα προκαλέσει, ασφαλώς, επιβράδυνση της διέλευσης των προσφύγων.


Η έκθεση της ΕΕ σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα,  αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές δεν πραγματοποιούν  εγγραφές των μεταναστών και στα ελληνικά νησιά δεν γίνεται επιλογή μεταξύ των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών,  ώστε να μπουν σε μια κοινή βάση δεδομένων της ΕΕ (Eurodac).



Σημειώνεται ότι από το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η ,  έχουν επιβεβαιωθεί 53.436 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 26490 είναι Σύριοι, οι 16896 Αφγανοί και 10047 Ιρακινοί.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ