«Akşam»: «Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στο Αιγαίο»






Φεβρουάριος 11, 2016.

Ελληνικό ελικόπτερο που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και απογειώθηκε από τη φρεγάτα ‘Νικοφόρος Φωκάς’  πριν από τις 04:00 συμμετέχοντας σε άσκηση κατέπεσε, λίγη ώρα μετά  στο νησί Κίναρος του Αιγαίου.




Η συντριβή στα βράχια του νησιού οφείλεται σε τεχνική βλάβη του ελικοπτέρου. Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία μέλη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού  που έχασαν τη ζωή τους.



Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μόλις πληροφορήθηκε το ατύχημα στις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, επέστρεψε αμέσως στην Αθήνα, όπως σημειώνεται.



Το δημοσίευμα δεν αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ατύχημα του ελληνικού ελικοπτέρου, αλλά και για όλη τη διαδικασία των « notam»,  της τουρκικής και ελληνικής πλευράς, όπως παρουσιάστηκε στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης.




Και ρωσικό ελικόπτερο 


Η ίδια πηγή πληροφόρησης αναφέρει και για ένα ρωσικό ελικόπτερο που κατέπεσε, προχθές, στην περιοχή  Pskov της Ρωσίας,  με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τέσσερις επιβαίνοντες.

Το ρωσικο Mi-8 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της περιοχής Ostrov συμμετέχοντας σε άσκηση και κατέπεσε για άγνωστους λόγους στη διάρκεια της πτήσης, όπως σημειώνεται.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ