Συνάντηση Ερντογάν με το αμερικανο-εβραϊκό λόμπι στην Άγκυρα






Φεβρουάριος 9, 2016.


Αντιπροσωπεία του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι επισκέπτεται την Τουρκία, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Μεταξύ των ηγετών των εβραϊκών κοινοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείας ήταν και ο Μάλκολμ Χονλάιν [Malcolm Hoenlein], εκτελεστικός αντιπρόεδρος  όλων των  αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, όπως επισημαίνει το ισραηλινό Κανάλι Επτά.


Η Άγκυρα πρότεινε τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ιδιωτική κατοικία του Τούρκου πρωθυπουργού.


Οι Εβραίοι ηγέτες έλαβαν μέρος σε μια σειρά οργανώσεων, οι οποίες συνδέονται με όλο το πολιτικό φάσμα, από την αριστερά μέχρι και τη δεξιά.


Η συνάντηση αυτή εκτιμήθηκε από την Ιερουσαλήμ,  ως ‘πολύ σημαντική’.
Η μεσολάβηση του Μάλκολμ Χονλάιν δείχνει ότι καλύπτει μια διπλωματική κίνηση του Ισραήλ για την προσέγγιση των δύο χωρών.


 «Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, αναφερόμενος στο θέμα, είπε ότι ο Μάλκολμ Χονλάιν συναντήθηκε με πολλούς ηγέτες και εξέφρασε  την επιθυμία να μάθει τις εκτιμήσεις του», σημειώνει το δημοσίευμα που προσθέτει το σχόλιο του Νετανιάχου: 


« Φιλοδοξούμε για εξομάλυνση των σχέσεων μας με όλους τους γείτονες, αλλά αυτή πρέπει να είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης», είπε αποσαφηνίζοντας τη θέση του.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ