Πρώην πρέσβης Τουρκίας: Η χώρα βρίσκεται σε ένα θανάσιμο αδιέξοδο




Φεβρουάριος 14, 2016.

Η εσωτερική και η εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια δύσκολη κατάσταση από την οποία είναι δύσκολο να βγει», δήλωσε ο πρώην πρέσβης της χώρας στο Ιράκ και το Ηνωμένο Βασίλειο, Ουνάλ Τσεβίκοζ.




«Η πολιτική που υιοθετήθηκε από την Τουρκία στη Συρία, θα θέσει τη χώρα μας σε μια δύσκολη κατάσταση και οι πιθανότητες μιας ευνοϊκής έκβασης της βρίσκεται κοντά στο μηδέν», ανέφερε, όπως γράφει η ρωσική «Βίζγκλιαντ» βάσει στοιχείων από το Ria.



Για να διορθωθεί αυτό, η Τουρκία θα πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και την επίλυση του ζητήματος των προσφύγων, δημιουργώντας επιπλέον καταυλισμούς στα σύνορα με τη Συρία, όπως δήλωσε ο Τσεβίκοζ.



«Η Τουρκία βρίσκεται, πραγματικά, σε ένα θανάσιμο αδιέξοδο, αυτός είναι ο λόγος που προσπαθεί διακαώς να αποκαταστήσει τις επαφές της με τους συμμάχους και να έχει την πολιτική στήριξη του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.



Ωστόσο, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να εισέλθουν σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία», είπε ο διπλωμάτης.



Πριν από αυτό, η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Todays  Zaman»γράφει ότι εξαιτίας των συνεχιζόμενων σφαλμάτων της τουρκικής ηγεσίας, ιδίως των αποφάσεων του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία είναι τώρα σε αντίθεση όχι μόνο με τη Ρωσία, αλλά,  και με τις Ηνωμένες Πολιτείες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ