Σύμβουλος Άσαντ: Κατηγορεί την Τουρκία για απάτη προς τις ευρωπαϊκές χώρες





Φεβρουάριος 10, 2016.

Η Μπουθάινα Σααμπάν, σύμβουλος του προέδρου  της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου δήλωσε ότι ο στρατιωτικός στόχος των επιχειρήσεων  είναι η  εξασφάλιση του βορείου τμήματος της χώρας, ώστε να γίνει δυνατός ο έλεγχος των συνόρων με την Τουρκία από τον στρατό  και να αποκατασταθεί  ο έλεγχος επί της πόλεως του Χαλεπίου.




Σύμφωνα με συριακή ενημερωτική πύλη, η Σααμπάν σε συνέντευξή της από τη Δαμασκό στο πρακτορείο Ρόιτερ, δήλωσε ότι «οι χώρες που μιλούν για κατάπαυση του πυρός, δεν επιθυμούν την καταστολή της τρομοκρατίας και προσπαθούν να μεταφέρουν ενισχύσεις με ενόπλους σε περιοχές σημαντικές τις οποίες  έχουν χάσει».



Η σύμβουλος,  κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για πρόκληση της προσφυγικής κρίσης και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι :



 "Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την κρίση για να εκβιάζει τις χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να επεκτείνει η Άγκυρα τις οθωμανικές φιλοδοξίες της με  καθαρό στόχο τον έλεγχο της περιοχής, όπως δείχνει η συμπεριφορά της εδώ και πέντε χρόνια της συριακής κρίσης».



Ο Στρατός της Συρίας, έχει σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως στα βόρεια σύνορα  με την Τουρκία, στις επαρχίες του Χαλεπίου και στα Λαττάκεια καθώς και στην περιοχή Νταράα που βρίσκεται στα νότια σύνορα με την Ιορδανία, επίσης πρόοδος σημειώθηκε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντάες ανατολικά του Χαλεπίου.




Η διαιρεμένη πόλη του Χαλεπίου – συνεχίζει το δημοσίευμα της συριακής ιστοσελίδας- είναι από τις περιοχές που ελέγχονται τμηματικά από την κυβέρνηση και τους αντάρτες.




Η πρόοδος που έχει επιτελεσθεί  είναι υπέρ της συριακής κυβέρνησης, αφού  κατά το περασμένο έτος έχουν εξουδετερωθεί αρκετές ομάδες  στην επαρχία της Δαμασκού, όπως της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ και άλλων  ισλαμικών ομάδων που αγωνίζονται υπό την ομπρέλα του  Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.




Η Σααμπάν εκφράζει την έκπληξή της στο γεγονός ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν να συμμετάσχουν στο διάλογο με την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων από τη Συρία, παραβλέποντας ότι η Τουρκία στην πράξη επιτίθεται στη Συρία, ενισχύοντας τους τρομοκράτες, που αποτελούν την κύρια αιτία της προσφυγικής κρίσης. 




«Η Τουρκία έχει τοποθετήσει σκηνές  για τους πρόσφυγες από τη Συρία, πριν υπάρξουν πρόσφυγες σε αυτήν, παρουσιάζοντας μια εικόνα με σκοπό να εκβιάσει τις ευρωπαϊκές χώρες για παροχή χρημάτων ή για προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον ισχυρισμό ότι αποτελεί μέρος της λύσης», σημειώνει ο «Συριακός Τηλέγραφος».




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ