Συρία: Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε γερμανικό αεροσκάφος αναγνώρισης






Φεβρουάριος 16, 2016.

Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του κέντρου των γερμανικών επιχειρήσεων, πτέραρχο  Γιοαχίμ Βουντράκ  (Joachim Wundrak), που δημοσιεύθηκε στην «Rheinische Post» τη Δευτέρα, ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος παρεμπόδισε  γερμανικό αεροσκάφος αναγνώρισης στον συριακό εναέριο χώρο.




« Έγινε με επαγγελματικό τρόπο. Δεν υπήρξαν περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Βούνταρκ δήλωσε ότι το γερμανικό αεροσκάφος «δεν ήταν ποτέ μόνο» στον συριακό εναέριο χώρο (ακολουθούσαν πάντα τον αμερικανικό συνασπισμό)  και ότι τα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 έκαναν την παρουσία τους στο συριακό εναέριο χώρο πολύ αργότερα από τα αεροσκάφη του συνασπισμού κατά της  εκστρατείας κατά του Ντάες στη Συρία.



Ο Γερμανός διοικητής ανέφερε ότι τα γερμανικά αεροσκάφη στη Συρία δεν αποτελούν στόχο των Ρώσων, ούτε αναγκάστηκαν να βγουν από τον εναέριο χώρο της Συρία, αλλά οι αναχαιτίσεις αυτές  έχουν μια πολιτική σκοπιμότητα, να κάνει, δηλαδή, η Μόσχα γνωστή την παρουσία της στη Συρία.



Ο ίδιος θα δηλώσει ότι τα ρωσικά μαχητικά «Sukhoi SU-35» βρίσκονται στη Συρία με έννομο τρόπο,  μετά από επίσημη πρόσκληση της κυβέρνησης της Συρίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ