Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα: «Περιμένουμε μια επίσημη συγνώμη από την Τουρκία»





Η Μόσχα αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας


Φεβρουάριος 9, 2016.

Η συζήτηση για το ενδεχόμενο μιας ρωσο-τουρκικής συνόδου κορυφής, δεν έχει νόημα, όσο η Τουρκία δεν αλλάξει τη θέση της σε σχέση με την κατάρριψη του ρωσικού Su-24.
Αυτό δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, όπως σημειώνει η ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ.

 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία περιμένει από την Τουρκία μια επίσημη συγνώμη, την τιμωρία των υπευθύνων και αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη.


Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, οι οποίες είναι απαιτήσεις, τόνισε ο διπλωμάτης, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.


«Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε εξ αρχής, τι πρέπει να κάνει η Τουρκία για να ξεπεραστεί αυτή η βαθιά κρίση στις σχέσεις μας. Περιμένουμε μια επίσημη συγνώμη, την τιμωρία των δραστών και να αντισταθμιστεί η ζημιά που έγινε στο κράτος μας. Ο τρόπος με τον οποίο η Τουρκία εξέφρασε τη λύπη της για το συμβάν, δεν είναι αρκετός, δεν συνάδει με το επίπεδο του γεγονότος. Έτσι η επόμενη κίνηση είναι στην τουρκική πλευρά», τόνισε ο πρέσβης Αντρέι Καρλόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το παρόν και το μέλλον των ρωσο-τουρκικών σχέσεων, σημειώνει η ρωσική εφημερίδα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ