Οι Βούλγαροι ζήτησαν ελεύθερο διάδρομο για τα φορτηγά τους στα κλειστά σύνορα από τους αγρότες




Φεβρουάριος 2, 2016.

Το βουλγαρικό υπουργείο Μεταφορών, Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών,  σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον επικεφαλής της ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, Δημοσθένη Στωίδη, εξέφρασε την ανησυχία του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Βούλγαροι μεταφορείς στη διέλευση των  βουλγαρο-ελληνικών συνόρων στο κυριότερο σημείο, το συνοριακό σταθμό Κούλατα- Προμαχώνα, αφού κλείνει από τους διαμαρτυρόμενους Έλληνες αγρότες.



Το κλείσιμο των συνόρων δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων και των ανθρώπων, και αυτό επεσήμανε  το βουλγαρικό υπουργείο Μεταφορών προς τον Έλληνα πρέσβη και του ζήτησε να δίδεται ένας διάδρομος για τις διαμετακομιστικές μεταφορές.



Ο Έλληνας πρέσβης,  Στωίδης, επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί για την ταχεία επίλυση του προβλήματος αυτού.



Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, θα είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση γιατί τότε έχει καθορισθεί πανεθνική απεργία στην Ελλάδα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ