Άστον Κάρτερ: Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ θα ενισχύσουν την αντιπολίτευση στη Συρία





Φεβρουάριος 12, 2016.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ,  αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν τη συμβολή της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) να βοηθήσουν την ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας στη μάχη κατά του ‘Αλ Ντάες’ (Daash ή Daesh), ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός  μίλησε για χερσαία επίθεση τοπικών και αραβικών δυνάμεων που η συμβολή τους θα έχει «ζωτική σημασία» για την εξάλειψη του ‘Ισλαμικού κράτους’, αναφέρει στην ιστοσελίδα του, το  ‘ράδιο Ροζάνα’ της Συρίας.



«Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ευκαιρίες και δύναμη… ειδικά στους σουνίτες στη Συρία που θέλουν να αποκαταστήσουν τη γη τους που τώρα ελέγχει το Ντάες», είπε ο Κάρτερ σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες.



Ο Αμερικανός υπουργός συναντήθηκε με αξιωματούχους των ΗΑΕ την Παρασκευή και δήλωσε ότι « τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν, επίσης, δεσμευθεί να επαναλάβουν τη συμμετοχή τους στην αεροπορική εκστρατεία εναντίον του  Ντάες υπό την αμερικανική ηγεσία». Παρόμοια διαβεβαίωση έλαβε και από μέρους της Σαουδικής Αραβίας την Πέμπτη.



Στο πλαίσιο αυτό, ο Μανουέλ Βάλλς, ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ότι «θα είναι σημαντική  μια χερσαία επίθεση από δυνάμεις των αραβικών χωρών και των εντοπίων για την εξάλειψη του ισλαμικού κράτους».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ