Συνάντηση στην Αθήνα Σελαχατίν Ντερμιτάς με Αλέξη Τσίπρα




Φεβρουάριος 15, 2016.


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στη συνάντηση του Σελαχατίν Ντερμιτάς,  συμπρόεδρου του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών στην Τουρκία (HDP) με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μια συνάντηση που κράτησε μία ώρα.




Η συνάντηση του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας με τον πρωθυπουργό έγινε στις μία το μεσημέρι στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή των Ελλήνων.



Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα- όπως επισημαίνεται, συζητήθηκαν  οι εξελίξεις στη Συρία,  τα γεγονότα στην Τουρκία αλλά και η εισροή των προσφύγων στην Ευρώπη.



Ο Ντερμιτάς είπε ότι σχετικά με τη Συρία, ότι η διεθνής κοινότητα και η Τουρκία δεν έκαναν τίποτε για να σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος, αλλά ούτε και η ΕΕ δεν έπαιξε κανένα ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο, συνέπεια όλων αυτών ήταν η προσφυγική ροή πρώτα στην Τουρκία και κατόπιν στην Ευρώπη.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ