Τουρκία: «Έγινε η εκκαθάριση των αυτονομιστών από την πόλη Τσίζρε»




Φεβρουάριος 11, 2016.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν τελειώσει τη σχεδόν δίμηνη στρατιωτική επιχείρηση κατά των τρομοκρατών- αυτονομιστών του Κουρδικού  Εργατικού Κόμματος (PKK) στην πόλη Τσίζρε που βρίσκεται υπό την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις αρχές Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών την Πέμπτη.





«Οι επιχειρήσεις στην πόλη Τσίζρε έχουν ολοκληρωθεί σήμερα με επιτυχία», είπε ο Εφκάν Αλά, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα συνεχισθεί για μικρό χρονικό διάστημα ακόμη.




«Ο έλεγχος έχει αποκατασταθεί στην Τσίζρε και οι τρομοκράτες έχουν εκκαθαριστεί», είπε.




Η Τσίζρε είναι στην επαρχία Σιρνάκ, στην νοτιοανατολική Τουρκία και βρίσκεται υπό την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 14 Δεκεμβρίου του 2015, όταν ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» σε μια προσπάθεια εκρίζωσης του PKK από το κέντρο της πόλης, όπου είχε καταληφθεί από αυτονομιστές και είχαν στήσει οδοφράγματα και ορύγματα.




Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι μέχρι την Τετάρτη σκοτώθηκαν 580 αυτονομιστές στην πόλη Τσίζρε από τον περασμένο Δεκέμβριο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ