Σκόπια: Στα νότια σύνορα δεν θα έρθει ξένος στρατός




Φεβρουάριος 14, 2016.


Ο στρατός  του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων είναι έτοιμος για όλες τις προκλήσεις στην προσφυγική κρίση, αλλά για να το επιτύχει αυτό πρέπει να υπάρχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και των χώρες των Βαλκανίων καθώς την Τουρκία και τη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας αυτής, Ζόραν Γιολέφσκι στην επίσκεψή του στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα.




«Το πρόβλημα συγκροτείται από  ένα σύνολο λόγων και ως εκ τούτου απαιτείται μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Η στρατηγική αυτή είναι σύμφωνα με  την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συντονισμό  των χωρών από τις οποίες οι μετανάστες διέρχονται. Τους τελευταίους μήνες υπάρχει  σοβαρό πρόβλημα συντονισμού», είπε ο Γιολέφσκι.



Ο ίδιος έκανε σαφές ότι στρατιώτες από άλλες χώρες δεν θα βοηθήσουν  τον στρατό των Σκοπίων. Όπως δήλωσε, όμως, η βοήθεια αστυνομικών από άλλες χώρες θα ανέλθουν στους 350.



«Δεν ζητήσαμε στρατιωτική βοήθεια αλλά απευθυνθήκαμε στα υπουργεία Εσωτερικών για την υποστήριξη του δικού μας», είπε.



 Σήμερα στον καταυλισμό υποδοχής των προσφύγων κοντά στη Γευγελή, επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπερτ Κούντερς, πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ