Απέπλευσε το καναδικό πλοίο που θα συμμετάσχει στη νατοϊκή δύναμη του Αιγαίου



Τρία τα πλοία στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, γερμανικό, τουρκικό και καναδικό

Φεβρουάριος 12, 2016.

Το πολεμικό πλοίο του καναδικού ναυτικού «HMCS Fredericton» απέπλευσε από τη βάση του για να συμμετάσχει στη νατοϊκή αποστολή το Αιγαίο Πέλαγος για την καταπολέμηση των σωματεμπόρων και να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων,  που μετακινούνται από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, γράφει η τουρκική ‘Χουριέτ’.



Το «HMCS Fredericton» πρόκειται να κάνει περιπολίες  στο Αιγαίο Πέλαγος μαζί με άλλα δύο πλοία,  μετά  τις διαταγές  που έδωσε  ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Φίλιπ Μπριντλάβ.



Το ΝΑΤΟ άρχισε από τις 11 Φεβρουαρίου μια ναυτική αποστολή στο Αιγαίο για να αντιμετωπισθούν οι διακινητές των μεταναστών και οι πρόσφυγες από τις τουρκικές ακτές, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.



Η κίνηση αυτή έγινε μετά από αίτημα αυτήν την εβδομάδα από τα μέλη της Συμμαχίας, Γερμανία, Ελλάδα και Τουρκία, για βοήθεια στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.



Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, ο στολίσκος αποτελείται από τη γερμανική ναυαρχίδα ‘Bonn’ και άλλα δύο σκάφη, το ‘Barbaros’ από την Τουρκία και το Fredericton  από τον Καναδά.


Ο Καναδός υπουργός Εθνικής Άμυνας,
Harjit Sajjan, δήλωσε ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ θα υποστηρίξουν  τα τουρκικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο Πέλαγος.



Ο Στόλτενμπεργ είπε  στις 11 Φεβρουαρίου -μετά την έγκριση της αποστολής από το ΝΑΤΟ-  ότι το ΝΑΤΟ «τώρα  προσανατολίζεται στην αποστολής  της ομάδας που θα κινηθεί προς  το Αιγαίο χωρίς καθυστέρηση, για να αρχίσει τη θαλάσσια επιτήρηση».



Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η μεταναστευτική κρίση, που ξέσπασε από τις συγκρούσεις και τις αναταραχές στη Συρία, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, παρουσιάζει μια σημαντική απειλή για την ασφάλεια στη συμμαχία των 28 μελών κρατών.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ