Νέα συνάντηση Σκοπίων- Ελλάδας για πρόσφυγες




Φεβρουάριος 17, 2016.

Ανακοινώθηκε νέος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, Σκοπίων και Ελλάδας, σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων,’Βέτσερ’.



Η συνάντηση είναι η τρίτη κατά σειρά και θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια έχοντας ως πρώτο θέμα τη συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας των δύο χωρών, όσον αφορά τους μετανάστες.



Η FYROM και η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, έχουν κοινό συμφέρον στη μεταναστευτική κρίση και ωθούν ολοένα και περισσότερο την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο σε διμερές, όσο και σε διεθνές επίπεδο.



Από τον Αύγουστο του περασμένου έτους μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πέντε συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου της αστυνομίας των δύο χωρών στους Ευζώνους και στην Μπογκορόντιτσα των Σκοπίων, όπου υιοθετήθηκαν πρακτικές λύσεις και βελτιώθηκε το κλίμα της συνεργασίας.



Το κύριο πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει, αφού δεν υπάρχει ακόμη μία ενιαία αντιμετώπιση της κρίσης από την ΕΕ και ορισμένες χώρες προσπαθούν να επιβάλλουν μονομερείς λύσεις, επισημαίνει το δημοσίευμα.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ