Βουλγαρία: Ο Ερυθρός Σταυρός δίνει τροφή και νερό σε οδηγούς φορτηγών στα σύνορα με Ελλάδα




Φεβρουάριος 3, 2016.

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των συνόρων στη διέλευση Προμαχώνα-Κούλατα και επιτρέπονται μόνο τα Ι.Χ. και τα λεωφορεία, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα ‘Σέγκα’.


Μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες άνοιξαν μία δίοδο  και άρχισαν να διέρχονται τα φορτηγά TIR και στις δύο κατευθύνσεις μέχρι τις πέντε το πρωί.


Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της βουλγαρικής «Συνοριακής Αστυνομίας», μόνο το ένα τρίτο των φορτηγών κατάφερε να διέλθει. Οι στήλες των αυτοκινήτων στην βουλγαρική και την ελληνική επικράτεια είναι πάνω από πέντε χιλιόμετρα.


Τα Ι.Χ. και τα λεωφορεία περνούν και στις δύο κατευθύνσεις. Αναμένεται ότι στις 11:00 θα κλείσει  και πάλι η διέλευση όλων των οχημάτων και στην περιοχή της Εξοχής-Ίλιντεν.


Ο Βουλγαρικός Ερυθρός Σταυρός συμμετέχει στη δράση με την παροχή τροφής και νερού για τους οδηγούς που έχουν μπλοκαρισθεί στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας.


Ο πρόεδρος, Χρίστο Γκριγκόροφ, δήλωσε ότι περίπου εννέα ώρες οι ομάδες θα είναι κοντά στο σημείο ελέγχου του Κούλατα και αργότερα θα πάνε στον Ίλιντεν.


Όσον αφορά τις πληροφορίες ότι η ελληνική επικράτεια έχει επίσης αναξιοπαθούντες οδηγούς και επιβάτες, ο Γκριγκόροφ δήλωσε ότι θα ζητήσει από τις ελληνικές συνοριακές αρχές του Ερυθρού Σταυρού να γίνουν δεκτοί στο έδαφος του νότιου γείτονα μας, να προσφέρουν τροφή και νερό στους ανθρώπους.


Θα πρέπει να γίνει έκκληση και προς την ελληνική οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού να συμμετάσχουν στη δράση για να βοηθήσουν αυτούς που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας του αποκλεισμού των συνόρων από τους Έλληνες αγρότες, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ