Η Τουρκία ανησυχεί στην περίπτωση ομοσπονδοποίησης της Συρίας




Φεβρουάριος 29, 2016.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε  τη Δευτέρα ότι ανησυχεί για μια πιθανή διχοτόμηση της Συρίας και ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι η Άγκυρα δεν θα αφήσει το Κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) να σχηματίσει οποιαδήποτε μορφή ανεξαρτησίας στη βόρεια Συρία και είναι έτοιμος να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.



«Καθένας έχει ανησυχίες σε μια περίπτωση διαχωρισμού (της Συρίας). Έχουμε και εμείς. Γιατί; Επειδή πίσω από το PYD ή το YPG (Μονάδες Λαϊκής Προστασίας), βρίσκονται δυνάμεις  που επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια ζώνη στη βόρεια Συρία. Η Τουρκία έχει, ήδη, πει ότι δεν πρόκειται να αφήσει μια τέτοια περίπτωση να ολοκληρωθεί. Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο σε αυτό το θέμα», τόνισε.



«Ένα τμήμα της Συρίας που θα ελέγχεται από το PYD και το YPG, η Άγκυρα το θεωρεί ως «επικείμενη απειλή» για την Τουρκία», πρόσθεσε ο Ερντογάν. Το έχουμε διακοινώσει αυτό, ειδικά στους συμμάχους του συνασπισμού και θα συνεχίσουμε να το λέμε», είπε, όπως σημειώνει το ‘Ντουνιά Μπουλτενί’.




--


Το ‘Βαλκανικό Περισκόπιο’ είναι μία από τις απαγορευμένες ιστοσελίδες στην Τουρκία

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ