Σκόπια: Διαμαρτυρία της τουρκικής κοινότητας κατά δημοσιογράφου τηλεόρασης




Φεβρουάριος 11, 2016.

Σκόπια.

Η τουρκική κοινότητα στη χώρα δεν δέχεται τη συγνώμη του δημοσιογράφου Ντράγκαν Πάβλοβιτς Λατάς,  που εργάζεται στην τηλεόραση Sitel,  καθώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον αρχηγό του αντιπολιτευτικού κόμματος SDSM, Ζόραν Ζάεφ, είπε «να μην ψεύδεσαι σαν Τούρκος».




Η οργάνωση των Τούρκων στα Σκόπια διοργάνωσε διαμαρτυρία, σήμερα, μπροστά από τα γραφεία της τηλεόρασης,  καθώς και στα κυβερνητικά γραφεία,  καλώντας  να κρατήσουν αποστάσεις από τις δηλώσεις του Λατάς, που είναι φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος.



«Ζητάμε αποζημίωση από τον δημοσιογράφο του VMRO DPMNE. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται  ταπείνωση της κοινότητας των Τούρκων στη χώρα και την ίδια στιγμή να ζητά να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ;», είπε ο Ερντογάν Σαράτς, πρόεδρος του κινήματος της Εθνικής Κοινότητας των Τούρκων.


Ο Ενές  Ιμπραήμ από το Κόμμα του Κινήματος των Τούρκων δήλωσε «σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια, η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια  ως «Μακεδονία», αλλά δυστυχώς σήμερα η ημέρα αυτή επισκιάστηκε με τη φασιστική και υποτιμητική δήλωση του συντάκτη του Sitel».
Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε και η τουρκική πρεσβεία στα Σκόπια, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ