Μεγάλη διαδήλωση Κούρδων στη Ζυρίχη- επέμβαση ελβετικής αστυνομίας




Φεβρουάριος 12, 2016.

Κούρδοι ακτιβιστές διοργάνωσαν διαδήλωση  έξω από το τουρκικό  προξενείο στη Ζυρίχη για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Τούρκων  κατά των Κούρδων στην νοτιοανατολική Τουρκία.




Η ελβετική αστυνομία ανέφερε ότι ένα άτομο συνελήφθη όταν έριξε πέτρες  και άλλα υλικά κατά του κτηρίου του προξενείου.



Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, σταμάτησε και η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς από την περιοχή.



Στην Ελβετία διαβιούν περίπου 120 χιλιάδες Τούρκοι, οι περισσότεροι των οποίων είναι κουρδικής καταγωγής.


Διαμαρτυρίες και συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων που διαμαρτύρονταν  για τις ενέργειες του τουρκικού κράτους κατά των Κούρδων έχουν λάβει χώρα πολλές φορές στην Ελβετία.



 Σύμφωνα με την 'SwissInfo' μετά τους μαζικούς θανάτους Κούρδων από τον τουρκικό στρατό, κυρίως στην πόλη Τσίζρε της νοτιοανατολικής Τουρκίας, οι Κούρδοι της Ελβετίας αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το τουρκικό προξενείο στη Ζυρίχη.



Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού κράτους και των Κούρδων αυτονομιστών της νότιας και νοτιοανατολικής Τουρκίας  άρχισαν από τη δεκαετία του 1980 και έχουν σκοτωθεί, μέχρι τώρα,  πάνω από 40 χιλιάδες άτομα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ