Μπασάρ αλ Άσαντ: Στόχος μας η απελευθέρωση όλης της Συρίας




Φεβρουάριος 13, 2016.

Ο πρόεδρος της Συρίας έχει ορκισθεί ότι θα απελευθερώσει το σύνολο της χώρας, αλλά επεσήμανε ότι αυτό ενδέχεται να κρατήσει «μεγάλο χρονικό διάστημα», σε μια αποκλειστική δήλωσή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), καθώς η διεθνής πίεση μεγαλώνει για κατάπαυση του πυρός, όπως σημειώνει το τουρκικό ‘Ντουνιά Μπουλτενί’.




Μιλώντας στο γραφείο του πρακτορείου στη Δαμασκό, ο Άσαντ είπε ότι υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά οι διαπραγματεύσεις «δεν σημαίνουν ότι σταματάμε την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».



Τόνισε ότι η σημαντική βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στον συριακό στρατό που βρίσκεται βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου έγινε κυρίως για να διακοπεί ο εφοδιασμός της ένοπλης αντιπολίτευσης από το τουρκικό κράτος.



Ο Άσαντ είπε ότι διείδε τον κίνδυνο που προέρχεται από μια κοινή εισβολή Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας με την πρόφαση του Ισλαμικού κράτους για την ενδυνάμωση της αντιπολίτευσης.



Αναφερόμενος στη μαζική ροή των προσφύγων από τη χώρα του, είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει «να δίνει κάλυψη στους τρομοκράτες» για να μπορέσουν οι Σύριοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.




Ο Άσαντ απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου από την κυβέρνησή του, χαρακτηρίζοντάς τους ως «πολιτικοποιημένοι ισχυρισμοί και χωρίς αποδείξεις».




Ο Άσαντ δήλωσε ότι ο τελικός στόχος του καθεστώτος είναι να αναλάβει τον έλεγχο όλης της Συρίας, μεγάλο μέρος της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των ανταρτών ή του Ντάες.




«Ανεξάρτητα από το εάν μπορούμε να το κάνουμε αυτό ή όχι, αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό επιδιώκουμε χωρίς κανένα δισταγμό», είπε.



Ο Άσαντ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «πιστεύει πλήρως στις διαπραγματεύσεις και στην πολική επίλυση της κρίσης, από την έναρξή της».




«Ωστόσο, το ότι διαπραγματευόμαστε, αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ