Η Σουηδία λέει ‘όχι’ σε ένταξη στο ΝΑΤΟ




Φεβρουάριος 24, 2016.

Η Σουηδία δεν προτίθεται να ενταχθεί στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) ή οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική συμμαχία.



Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, 24 Φεβρουαρίου, επισήμως, από τη Σουηδό υπουργό Εξωτερικών, Μάργκοτ Βάλστρομ (Margot Wallström).
Η επικεφαλής της διπλωματίας της Σουηδίας παρουσίασε στο Κοινοβούλιο τις νέες θέσεις της εξωτερικής πολιτικής του σουηδικού βασιλείου.



«Βασικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής μας είναι η μη – ευθυγράμμιση με στρατιωτική συμμαχία, αφού είναι ευνοϊκή για τη χώρα και συμβάλλει στη σταθερότητα και την ασφάλεια στη βόρεια Ευρώπη. 



Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει μια ενεργή, ευρεία και υπεύθυνη εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας σε συνδυασμό, πάντοτε, με την εθνική Άμυνα», τόνισε στην εισήγησή της η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών.



Αντιπρόσωποι της Μετριοπαθούς Αντιπολίτευσης και το Κόμμα του Κέντρου, εξέφρασαν στο Κοινοβούλιο τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το ζήτημα της δυνατότητας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, είναι πραγματικά κλειστό, όπως σημειώνει η ‘Ροσσιίσκαγια Γκαζέτα’.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ