Ο Τζον Κέρι στα Τίρανα



Ο Τζον Κέρι (α) με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, στα Τίρανα

Φεβρουάριος  14, 2016.

Ο Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι πραγματοποίησε μια σύντομη επίσκεψη την Κυριακή στην Αλβανία, όπου συναντήθηκε με τους κορυφαίους ηγέτες της χώρας.
Το θέμα της επίσκεψή του ήταν η εφαρμογή των μέτρων κατά της διαφθοράς, ένα ζήτημα που, όπως είπε, θα φέρει την Αλβανία πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.




Ο Κέρι, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα του «Πανοράμα» έγραψε στο Twitter για τη θερμή υποδοχή του στην Αλβανία και τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα και τον υπουργό Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συζητήσεις του Αμερικανού αξιωματούχου με την αλβανική ηγεσία περιστράφηκαν σε θέματα ασφαλείας και στο «ισλαμικό κράτος», την οικονομία και την ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ.




Η Αλβανία έχει λάβει 20 εκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια από τις ΗΠΑ για τη δικαστική μεταρρύθμιση και την ενίσχυση του κράτους δικαίου, έχει βοηθήσει, επίσης Αλβανία να επιτύχει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής.



Ο Τζον Κέρι παρέμεινε στην Αλβανία περίπου τέσσερις ώρες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ