Η Σερβία εξαιρεί το Κοσσυφοπέδιο από χάρτη της επικράτειάς της




Φεβρουάριος 11, 2016.


 Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτζ και ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, παρουσίασαν χθες ένα σχέδιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.




Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη συνέχιση της υποστήριξης προς το Βελιγράδι από τη Βιέννη στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Ορισμένα σερβικά μέσα ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει ως σκανδαλώδη το έγγραφο,  που περιέχει  χάρτη των δύο χωρών, ενώ στην επικράτεια της Σερβίας δεν περιέχεται το Κοσσυφοπέδιο.



Το κείμενο του εγγράφου αναφέρει ότι η Αυστρία θα υποστηρίξει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας,  και αναμένεται συνεργασία σχέσεων καλής γειτονίας καθώς και επίλυσης των διμερών διαφορών.



Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης δίνουν έμφαση στο χάρτη της Σερβίας, που υπάρχει το έγγραφο, από τον οποίο έχει αποκοπεί το τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.



Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ενδεχομένως ο Βούτσιτς και ο Κουρτζ συμφώνησαν ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της επικράτειας της Σερβίας, αν και ο Βούτσιτς είχε δηλώσει ότι η χώρα του, δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ