Η Ρωσία ανέστειλε τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία




Φεβρουάριος 24, 2016.


Την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 ο βοηθός του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδιος με τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία, Βλαντίμιρ Κοζίν, δήλωσε ότι η χώρα έχει σταματήσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία.




«Οι σχέσεις δεν θα συνεχισθούν εφ’ όσον η κατάσταση δεν αλλάζει σε μια προοπτική, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Κοζίν.



Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας έχουν επιδεινωθεί μετά από την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από το συριακό έδαφος. Η Τουρκία ισχυρίσθηκε ότι  το αεροσκάφος είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά η αιτιολόγηση αυτή δεν έγινε αποδεκτή.


Η ρωσική κυβέρνηση χαρακτήρισε την επίθεση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο βομβαρδιστικό  Su-24, στις 24 του περασμένου Νοέμβριο, ως μια εγκληματική πράξη.


Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Άγκυρα έχει υπονομεύσει  της μακροχρόνιες καλές σχέσεις  της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Τουρκίας, όπως γράφει η «Κομσομόλσκαγια Πράβντα»
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ