Τα Σκόπια βλέπουν θετικά τη βοήθεια της Βουλγαρίας για έλεγχο στα ελληνικά σύνορα




Φεβρουάριος 2, 2016.

Το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων,  είναι έτοιμο να δεχθεί από τη Βουλγαρία βοήθεια για τον έλεγχο των συνόρων της με την Ελλάδα, λόγω της εισροής των προσφύγων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας αυτής, Νίκολα Ποπόσκι.



«Χαιρετίζουμε κάθε ευρωπαίο εταίρο και αυτό περιλαμβάνει τη Βουλγαρία ως γείτονα και εταίρο μας στο πλαίσιο της διαδικασίας της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης. Οπότε, ναι (είμαστε έτοιμοι να λάβουμε βοήθεια από τη Βουλγαρία).


Ο Ποπόσκι είπε ότι το θέμα αυτό τέθηκε στο περιθώριο της άτυπης δεύτερης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών στη Διαδικασία Συνεργασίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Όσον αφορά τη θέση των Σκοπίων στην πρόταση της Ουγγαρίας,  ότι  τα νότια σύνορα των Σκοπίων και της Βουλγαρίας να θεωρούνται ως εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ποπόσκι απάντησε ότι ελπίζει η Ελλάδα να είναι σε θέση αν ελέγξει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.


«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ελέγχει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», είπε ο Ποπόσκι.

Το λεγόμενο ‘Plan B’,  είναι στην πραγματικότητα μια πρόταση που υπέβαλε η Ουγγαρία. Η Βουδαπέστη και άλλες χώρες έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ελλάδας να ελέγξει τη ροή της μετανάστευσης, σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ